Τερμίτες στην Ελλάδα

Τερμίτες στην Ελλάδα, τι είναι η τερμίτες; Μόλις αντιληφθείτε ότι η κάσα της ξύλινης πόρτας έχει φαγωθεί ( στη βάση ή και όλη) ή το πάτωμα σας κάνει λακκούβα και υπάρχουν μικρές τρυπίτσες από τις οποίες βγαίνουν μυρμήγκια με φτερά, πρέπει να ξέρετε ότι το σπίτι σας έχει φώλια από τερμίτες.Εάν δεν κάνετε απεντόμωση άμεσα,θα σας καταστρέψουν σταδιακά ότι ξύλινο υπάρχει στο σπίτι ακόμα και τα βιβλία.

Τερμίτες. Όροι στη καταπολέμηση τερμιτών.

Οι απεντομώσεις για τερμίτες είναι την διαδικασία εξόντωσης τερμιτών μέσα στο σπίτι και εξωτερικά στον κήπο. Η απεντόμωση για τερμίτες γίνεται με χημικά φάρμακα που δρουν μέσω τροφάλλαξης.

Οι απολυμάνσεις για τερμίτες είναι η διαδικασία εξολόθρευσης των τερμιτών. Η απεντόμωση για τερμίτες λαϊκά παρομοιάζετε με την απολύμανση για τερμίτες.

Διαβάστε περισσότερα:
Τερμίτες στην Ελλάδα

Τερμίτες, Χαρακτηριστικά

• Μέγεθος :  Κυμαίνονται από 0,5 έως 1,5 εκατοστά σε μήκος.Οι βασίλισσα είναι μεγαλύτερη, ικανή να φτάσει πάνω από 1 εκατοστό.
• Χρώμα : η εργάτες είναι συνήθως ανοιχτόχρωμοι.
• Φτερά : Οι τερμίτες, που ονομάζονται επίσης αναπαραγωγικά, έχουν δύο ζεύγη προεξεχόντων φτερών.

ΤερμίτεςΤερμίτες, Ποσό σοβαρή είναι η προσβολή;

Μια προσβολή μπορεί να είναι καταστροφική για το σπίτι ή την ιδιοκτησία σας.Ονομάζονται συχνά “σιωπηλοί καταστροφέας” επειδή μπορεί κρυφά να κρύβονται και να ακμάζουν στο σπίτι ή την αυλή σας χωρίς δώσουν άμεσα σημάδια ζημιάς.Καταναλώνουν φυτικά υλικά με βάση την κυτταρίνη.Δυστυχώς, όλα τα σπίτια, ανεξάρτητα από τον τύπο κατασκευής τους, μπορούν να παράσχουν τρόφιμα κυτταρίνης για προσβολή.

Σημάδια προσβολής

Μερικές ενδείξεις προσβολής από τερμίτη:
• Ένα σμήνος από φτερωτά έντομα στο σπίτι σας ή από το χώμα γύρω από το σπίτι σαςτερμίτες - pronimfi
• Οποιοδήποτε ραγισμένο ή φουσκωτό χρώμα
• τούνελ λάσπης σε εξωτερικούς τοίχους , ξύλινα δοκάρια ή σε χώρους ανίχνευσης
• Απορριπτόμενα φτερά από σμήνους
• Πάτωμα που κάνει λακκούβα
• Τρύπες σε κάσα της πόρτας

Πώς εισβάλει μια προσβολή;

Οι τερμίτες εισβάλλουν στα σπίτια με τη διέλευση από τις αποικίες τους υπόγειος από τα θεμέλια ή πετώντας.Ρωγμές ή κενά γύρω από τους σωλήνες και τα καλώδια δίνουν στα παράσιτα πρόσβαση μέσα.Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν επίσης να δουν τερμίτες από:
• Ξύλινες κατασκευές, όπως βεράντες σε άμεση επαφή με το έδαφος
• Υγρό έδαφος κοντά σε θεμέλια από διαρροές βρύσες, υδρορροές,
• Δέντρα και θάμνοι φυτεμένοι κοντά στο κτίριο.
Τοποθεσίες πάνω από το έδαφος στο σπίτι που παραμένουν υγρές  χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψουν στις υγρές συνθήκες που βρίσκονται στο έδαφος.

Τι μπορώ να κάνω για τους τερμίτες;

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι τερμιτών που βρίσκονται Ελλάδα
• υπόγειος
• ξηρού ξύλου
• Υγρού ξύλου
Όλοι ανήκουν στα Arthropoda, στην τάξη Insecta, και στην οικογένεια Isoptera. Υπάρχουν πάνω από 2.000 διαφορετικά είδη, τα οποία έχουν όλα διαφορετικά επιστημονικά ονόματα.
Τρία από τα συνηθέστερα είδη τερμιτών που εισβάλλουν στο σπίτι είναι οι υπόγειοι , του υγρού ξύλου και οι τερμίτες ξηρού ξύλου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Τι τρώνε;
Τρέφονται με νεκρά φυτά και δέντρα. Παίρνουν θρεπτικά συστατικά από την κυτταρίνη, μια οργανική ίνα που βρίσκεται στο ξύλο και στην φυτική ύλη.Το ξύλο αποτελεί την πλειοψηφία της διατροφής των παρασίτων, αν και τρώνε επίσης άλλα υλικά όπως το χαρτί, το πλαστικό και το γυψοσανίδα.Τα περισσότερα είδη προτιμούν το νεκρό ξύλο, αλλά ορισμένοι τρέφονται με ζωντανά δέντρα νεκρά τμήμα τους.

Κάθε τύπος τερμιτών έχει τις δικές του διατροφικές προτιμήσεις.

• Οι υπόγειοι τερμίτες προτιμούν τα μαλακά ξύλα, αλλά μπορούν να εισβάλουν στα περισσότερα είδη ξύλου.
• Του υγρού ξύλου γενικά παραμένουν κοντά στο έδαφος, αλλά θα επιλέξουν υγρό, φθίνουσα ξυλεία οπουδήποτε βρίσκεται.
• Του ξηρού ξύλου βρίσκονται συχνά σε σοφίτες και απαιτούν μικρή υγρασία στο ξύλο που τρώνε.

Το στόμα ενός τερμίτη είναι ικανό να σχίζει κομμάτια ξυλώδους υλικού.Αυτή η ικανότητα προκαλεί ανησυχίες στις ανθρώπινες κατοικίες: ενώ οι εργαζόμενοι τερμιτών μετράνε μόνο 1 cm έως μερικά χιλιοστά σε μήκος, οι διατροφικές συνήθειες τους μπορούν να προκαλέσουν δαπανηρές βλάβες στην ιδιοκτησία.Τα θεμέλια του σπιτιού, τα έπιπλα, τα ράφια και ακόμη και τα βιβλία είναι όλα τα πιθανά σημεία διατροφής.
Πού ζουν;

Συνήθως, οι τερμίτες ζουν σε ξύλινες κατασκευές, φτωχά δέντρα, πεσμένα ξύλα και χώμα.Τα ενδιαιτήματα διαφέρουν μεταξύ των ειδών, καθώς ορισμένοι απαιτούν διαφορετικές ποσότητες υγρασίας.Τα παράσιτα βρίσκονται σε μεγαλύτερο αριθμό σε τροπικές περιοχές όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι βέλτιστες.
Οι υπόγειοι είναι η πιο άφθονη ποικιλία και μπορούν να βρεθούν σε όλη την μεσόγειο . .
Οι υπόγειες κατοικίες τερμιτών συνήθως σχηματίζονται στο έδαφος. Μέσα σε αυτά τα ανάχωμα, κατασκευάζουν περίτεχνα συστήματα σήραγγας και σήραγγες λάσπης μέσω των οποίων έχουν πρόσβαση σε πηγές τροφίμων πάνω από το έδαφος.

Οι τερμίτες ξηρού ξύλου κάνουν φωλιές μέσα στο ξύλο που καταναλώνουν και πολλές φορές προσβάλλουν τοίχους και έπιπλα.
Όταν μια αποικία έχει ωριμάσει, φτερωτά μυρμηγκιά, μπορεί να δούμε γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες.Οι φτερωτοί τερμίτες προσελκύονται ιδιαίτερα από πηγές φωτός και είναι πιο δραστήριοι την άνοιξη και φθινόπωρο. Μετά το ζευγάρωμα,  εντοπίζουν ένα νέο τόπο αναπαραγωγής και δημιουργούν μια άλλη αποικία, εξαπλώνοντας μολύνσεις σε πολλαπλές τοποθεσίες στην περίπτωση τερμιτών ξηρού ξύλου.

Αναπαραγωγή

Τους ανοιξιάτικους η φθινοπωρινές μήνες, οι αναπαραγωγικοί με φτερά που πετούν αφήνουν τις ώριμες αποικίες τους να ζευγαρώσουν. Μετά από αυτό, τα ζευγάρια χάνουν τα φτερά τους και δημιουργούν νέες αποικίες. Οι ανώριμοι αναπτύσσονται για να καλύψουν έναν από τους τρεις ρόλους: τους εργαζόμενους, τους στρατιώτες ή τα αναπαραγωγικά.Ορισμένα είδη τερμιτών η βασίλισσα βάζει εκατομμύρια αυγά κάθε χρόνο.
Αποικία

Οι εργαζόμενοι είναι υπεύθυνοι για τη συλλογή και τη διατροφή των μελών της αποικίας, τη διατήρηση της φωλιάς και τη φροντίδα των νέων.Οι στρατιώτες προστατεύουν την αποικία των τερμιτών χρησιμοποιώντας τις μεγάλες γωνίες τους για να αποτρέψουν τα αρπακτικά ζώα. Τα αναπαραγωγικά είναι τα μόνα σεξουαλικά ώριμα μέλη της αποικίας.

Συμβουλές πρόληψης

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το σπίτι σας;
Αφαιρέστε τις πηγές τροφίμων
• Κρατήστε καυσόξυλα, ξυλεία ή χαρτί μακριά από το θεμέλιο ή το χώρο ανίχνευσης
• Απαλλαγείτε από κούτσουρα και συντρίμμια κοντά στο σπίτι
• Ελέγξτε τους ξύλινους φράχτες για ζημιές
• Το ξύλο στο σπίτι σας δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το έδαφος

Τα φάρμακα για τερμίτες είναι για εξωτερικό χώρο και για εσωτερικό χώρο.Ποτέ τα φάρμακα του εξωτερικού χώρου δεν τα βάζουμε μέσα στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα: