Καταπολέμηση Σφηκών

Καταπολέμηση Σφηκών. Οι Σφήκες και οι μέλισσες κεντρίζουν και το κέντρισμα πονάει παρά πολύ και σε μερικά άτομα μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.
Είναι δυνατόν να μειωθεί ο κίνδυνος εάν λάβουμε προφυλάξεις στον εξωτερικό χώρο για την αντιμετώπιση και το χειρισμό των σφηκοφωλιών.
Αν σας έχει κεντρίσει σφήκα ή μέλισσα και αισθάνεστε αδιαθεσία, φαγούρα στο κορμί πρήξιμο της γλώσσας απένθητε άμεσος ένα γιατρικό κέντρο Σφήκες

Όροι στη καταπολέμηση για σφήκες.   

Οι  απεντομώσεις για σφήκες είναι η διαδικασία καταπολέμησης  της σφήκας  στο χώρο του σπιτιού, στα παντζούρια, τις τρύπες του αιρκοντίσιον, στους τοίχους ή στον κήπο. Η απεντόμωση για σφήκες γίνεται με χημικά μέσα με Cold Fogger. Η για απεντόμωση σφήκες παρομοιάζετε λαϊκά με την απολύμανση για σφήκες.

Σφηκοφωλιές.

Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αντιμετωπίζετε σφήκες οικογένειας vespidae. Τα συγκεκριμένα έντομα έχουν ισχυρό κέντρισμα και μπορεί να γίνουν επιθετικά εάν ενοχληθούν. Μια σφήκα που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό της οικίας, μπορεί να αντιμετωπιστεί με και εξολοθρευτή με μια πετσέτα Αν διαπιστωθεί μεγάλος αριθμός σφηκών στο εσωτερικό της οικίας ή τον κήπο σας είναι πιθανόν να υπάρχει κάπου κοντά σφηκοφωλιά.
Σε μία μόνο φωλιά είναι δυνατόν να κατοικούν χιλιάδες σφήκες, που μπορούν να επιτεθούν σαν σμήνος αν ενοχληθούν. Αν το σημείο όπου υπάρχει η φωλιά των σφηκών είναι πιθανό να θέσει σε κίνδυνο τους ανθρώπους, τότε η φωλιά θα πρέπει να καταστραφεί.

Οι φωλιές είναι κατασκευασμένη από επεξεργασμένο ξύλο από τα έντομα και διακρίνεται για τα χαρακτηριστικά κυψελοειδή τοιχώματα χρώμα γκρι. Την άνοιξη μία βασίλισσα σφήκας ξεκίνα να κατασκευάζει την φωλιά, καθώς εκκολάπτονται οι εργάτριες, αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση της κατασκευής της φωλιάς.
Τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες, μία τυπική σφηκοφωλιά θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της και θα έχει διάμετρο περίπου 40 cm, αν και είναι δυνατόν οι φωλιές να είναι αρκετά μεγαλύτερες σε μέγεθος. Τα συνηθισμένα σημεία όπου κατασκευάζουν φωλιές οι σφήκες είναι κάτω από οροφές, σοφίτες, υπόστεγα και εξωτερικά κτίσματα.

Πώς να απαλλαγείτε από τις σφήκες

Για να εντοπίσετε την φωλιά της σφήκας θα πρέπει να παρακολουθήσετε την διαδρομή των σφηκών καθώς επιστρέφουν στη φωλιά. Αν έχετε την υποψία ότι η φωλιά είναι στη σοφίτα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την είσοδο σας στο συγκεκριμένο χώρο.
Μία μικρή προσβολή από σφήκες είναι δυνατόν να καταστραφεί, αν η πρόσβαση είναι εύκολη από αδειοδοτημένες εταιρίες.

Πώς να αντιμετωπίσετε μονή σας μια φώλια από σφήκες.

Καλύψτε όλο σας το σώμα με προστατευτική στολή, που προστατεύει όλο το κεφάλι.
Μην προσπαθήσετε να φτάσετε την σφηκοφωλιά ανεβασμένος σε σκάλα ή από άλλο υψηλότερο σημείο.
Τα σμήνη σφηκών είναι επικίνδυνα ζητήστε επαγγελματική βοήθεια.