Σκνίπες

Οι σκνίπες, ενημέρωση καταπολέμηση, προστασία από τις σκνίπες με απεντόμωση. Η Σκνίπα (φλεβοτόμος) είναι δίπτερο έντομο που παρομοιάζει με το κουνούπι. Αλλά αντίθετα με αυτό είναι πολύ μικρότερη, 2 με 3 χιλιοστά και αθόρυβη.
Οι θηλυκές χρειάζονται απομύζηση αίματος για την ωρίμανση των αβγών τους. Από αυτό συμπεραίνεται ότι οι αρσενικές σκνίπες δεν τσιμπούν.
ΣκνίπεςΥπάρχουν 800 είδη σκνίπας, 64 από τα οποία μπορούν να μεταδώσουν την νόσο λεϊσμανίαση.
Η σκνίπα είναι ένας μόνιμος εχθρός για τα κατοικίδια αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, είναι η κύρια αιτία για την μετάδοση της ύπουλης νόσου, Καλα-Αζάρ.

Οι ενήλικες θεωρούνται έντομα εξοφιλικά και εννοείται ενδοφαγικά.

Ενεργοποιούνται και τσιμπούν κυρίως στο λυκόφως και λυκαυγές (crepuscular) και σπανιότερα κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.
Οι φλεβοτόμοι, κοινά γνωστοί ως σκνίπες, είναι νυκτόβιοι. Δραστηριοποιούνται σχεδόν κατά κανόνα τη νύχτα (μετά από τη δύση του ήλιου), έχουν τριχωτό σώμα. Κατά την ανάπαυση, τοποθετούν τα φτερά τους υπό γωνία πάνω από την κοιλία τους (σε σχήμα V). Πριν από το νύγμα, πηδούν σε κύκλους γύρω από το σημείο στόχο του θύματος τους.
Πριν από την απομύζηση αίματος, προηγείται έκκριση σάλιου πάνω στο δέρμα του ξενιστή. Το σάλιο της σκνίπας περιέχει αντιπηκτικές ουσίες.
Η επιλογή του ξενιστή ποικίλλει μεταξύ των ειδών. Μερικά είδη σκνίπας διατρέφονται από περιορισμένο εύρος ξενιστών, ενώ άλλα διατρέφονται από οποιοδήποτε θηλαστικό, πτηνό ή ερπετό.

Καταπολέμηση, αντιμετώπιση, του πληθυσμού της σκνίπας

Με την πολύχρονη εμπειρία μας εξολοθρεύουμε το πληθυσμό της σκνίπας και κουνουπιών από τον χώρο σας, ψεκάζοντας το κήπο σας σε όλη την επιφάνεια, τους τείχους με ειδικές αντλίες ψεκασμού, και με ειδικά σκευάσματα εγκεκριμένα.

Υπηρεσίες προστασίας από σκνίπες

• Η Απολυμαντική ανταποκρινόμενη στην τηλεφωνική σας κλήση με απεντομώσεις μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με σκνίπες στο κήπο σας και στη κατοικία σας και άλλα προβλήματα με παράσιτα στην οικία σας ή στην επιχείρηση σας. Η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι γρήγορη, αποτελεσματική και με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τους υπαλλήλους σε εφαρμογές στην επιχείρηση σας , επίσης την οικογένειά αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σε εφαρμογές στην οικία σας.
• Αν ανησυχείτε ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με σκνίπες και θα θέλατε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από επιθεωρητή υπευθύνου επιστήμονα ελέγχου παράσιτων της Απολυμαντικής , καλέστε μας χωρίς χρέωσή στο τηλέφωνο 210 82 52 777 .

.