Σαράκι στέγης, πατωμάτων και επίπλων

Η ονομασία σαράκι ξύλου αποδίδεται σε ένα αριθμό από διαφορετικά είδη ξυλοφάγων εντόμων που προσβάλουν το ξύλο. Ο ορισμός σαράκι χρησιμοποιείται για τον χαρακτηρισμό του εντόμου, στο στάδιο ανάπτυξης της προνύμφης, όπου προσβάλει και διατρέφεται με ξύλο.
Η απειλή από τα σαράκια είναι σοβαρότερη όταν αυτά προσβάλουν την ξυλεία των κτιρίων. Με την πάροδο του χρόνου οι τρύπες αποδυναμώνουν την ξυλεία και οδηγούν στην κατάρρευση του κτηρίου. Σαράκι Ξύλου
Υπάρχουν διάφορα είδη εντόμων που χαρακτηρίζονται ως σαράκια, συμπεριλαμβανομένων των σαρακιών των επίπλων, βιβλίων, δέρμα, αγάλματα ξύλινα, έργων τέχνης και άλλων των ξυλοφάγων εντόμων.

Καταπολέμηση του σαρακιού

Το σαράκι των επίπλων μπορεί να αντιμετωπισθεί από επαγγελματίες χωρίς να αποκλείσουμε την προσπάθεια της καταπολέμησης  με πετρέλαιο μονή μας.
Ωστόσο το σαράκι της οικίας θα πρέπει να καταπολεμηθεί από επαγγελματίες γεωπόνους, καθώς μία λανθασμένη αντιμετώπιση είναι δυνατόν να επιφέρει στο μέλλον εκτεταμένες ζημιές στην κτηριακή εγκατάσταση της οικίας.
Αρκετές προσβολές από ξυλοφάγα έντομα παραμένουν μη ανιχνεύσιμες για πολλά χρόνια και όταν αυτές γίνουν αντιληπτές η ζημία πλέον μπορεί να είναι εκτεταμένη και σοβαρή. Είναι σημαντικό να ενεργήσετε άμεσα εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να έχετε προσβολή από σαράκι. Μια μέθοδος για την καταπολέμηση του σαράκι είναι ο υποκαπνισμός με φωσφίνη. Η φωσφίνη είναι ένα ισχυρό δηλητήριο που εφαρμόζετε από γεωπόνους ή χημικούς.

Επιθεώρηση για το σαράκι

Πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε επέμβασης για την καταπολέμηση ξυλοφάγων εντόμων, ένας Γεωπόνος εντομολόγος της ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗΣ θα πραγματοποιήσει μία λεπτομερής επιθεώρηση για να αξιολογήσει την έκταση της προσβολής.
Όλοι οι χώροι που θεωρούνται επικίνδυνοι για προσβολές από ξυλοφάγα έντομα θα πρέπει να ελεγχθούν, ο γεωπόνος επιθεωρητής επεκτείνει τον έλεγχο σε τμήματα κάτω από το ξύλινο δάπεδο και στα δοκάρια της στέγης στο χώρο της σοφίτας.
Με την διενέργεια της επιθεώρησης θα διαπιστωθεί το σημαντικότερο είδος που έχει προσβάλει τα ξύλα, το μέγεθος της προσβολής, πόσο έχει επεκταθεί και την προτεινόμενη κατάλληλη αντιμετώπιση. Επίσης θα επισημάνει εάν υπάρχουν ξύλα τα οποία πρέπει να αντικατασταθούν.

Καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων

Το σαράκι αντιμετωπίζεται στοχεύοντας σε κάθε περίπτωση στο πρώτο στάδιο της ανάπτυξης του εντόμου. Η προσβολή σύντομα θα ελεγχθεί, αλλά εξαιτίας του μεγάλου βιολογικού κύκλου της ζωής των εντόμων, μπορεί να διαρκέσει τρία χρόνια ή και περισσότερο έως ότου εξαλειφθεί εντελώς μία προσβολή.

Αρχείο απεντομώσεων από ξυλοφάγα έντομα

Υπάρχει στην διάθεση σας μεγάλος αριθμός πελατών μας με εφαρμογές υποκαπνισμού (fumigation) σε τέμπλα εκκλησιών, σε κότερα, ξύλινα έργα τέχνης και ζωγραφική, συλλογές εικόνων, διατηρητέα σπίτια. Επίσης δίνουμε λύση σε προσβολές ξύλινων κατασκευών από ξηρές και υγρές σήψεις (σαπίσματα ξύλου).

Διαβάστε περισσότερα:

  • Είδη σαρακιού
  • Οι εφαρμογές σε καταπολέμηση του σαράκι
  • Μέθοδοι καταπολέμησης σαρακιού, υποκαπνισμός – fumigation