Σαράκι στέγης, πατωμάτων και επίπλων

Η ονομασία σαράκι ξύλου αποδίδεται σε ένα αριθμό από διαφορετικά είδη ξυλοφάγων εντόμων που προσβάλουν το ξύλο. Ο ορισμός σαράκι χρησιμοποιείται για τον χαρακτηρισμό του εντόμου, στο στάδιο ανάπτυξης της προνύμφης, όπου προσβάλει και διατρέφεται με ξύλο. Η απειλή από τα σαράκια είναι σοβαρότερη όταν αυτά προσβάλουν την ξυλεία των κτιρίων. Με την πάροδο του χρόνου οι τρύπες αποδυναμώνουν την ξυλεία και οδηγούν στην κατάρρευση του κτηρίου. Σαράκι Ξύλου
Υπάρχουν διάφορα είδη εντόμων που χαρακτηρίζονται ως σαράκια, συμπεριλαμβανομένων των σαρακιών των επίπλων, βιβλίων, δέρμα, αγάλματα ξύλινα, έργων τέχνης και άλλων των ξυλοφάγων εντόμων. Η καταπολέμηση γίνεται με απεντόμωση. Η απολύμανση του ξύλου γίνεται όταν υπάρχουν μύκητες στο ξύλο.

Σαράκι, Καταπολέμηση του σαρακιού

Το σαράκι των επίπλων μπορεί να αντιμετωπισθεί από επαγγελματίες χωρίς να αποκλείσουμε την προσπάθεια της καταπολέμησης  με πετρέλαιο μονή μας.
Ωστόσο το σαράκι της οικίας θα πρέπει να καταπολεμηθεί από επαγγελματίες γεωπόνους, καθώς μία λανθασμένη αντιμετώπιση είναι δυνατόν να επιφέρει στο μέλλον εκτεταμένες ζημιές στην κτηριακή εγκατάσταση της οικίας.
Αρκετές προσβολές από ξυλοφάγα έντομα παραμένουν μη ανιχνεύσιμες για πολλά χρόνια και όταν αυτές γίνουν αντιληπτές η ζημία πλέον μπορεί να είναι εκτεταμένη και σοβαρή. Είναι σημαντικό να ενεργήσετε άμεσα εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να έχετε προσβολή από σαράκι. Μια μέθοδος για την καταπολέμηση του σαράκι είναι ο υποκαπνισμός με φωσφίνη. Η φωσφίνη είναι ένα ισχυρό δηλητήριο που εφαρμόζετε από γεωπόνους ή χημικούς.

Σαράκι, Επιθεώρηση για το σαράκι

Πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε επέμβασης για την καταπολέμηση ξυλοφάγων εντόμων, ένας Γεωπόνος εντομολόγος της ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗΣ θα πραγματοποιήσει μία λεπτομερής επιθεώρηση για να αξιολογήσει την έκταση της προσβολής.
Όλοι οι χώροι που θεωρούνται επικίνδυνοι για προσβολές από ξυλοφάγα έντομα θα πρέπει να ελεγχθούν, ο γεωπόνος επιθεωρητής επεκτείνει τον έλεγχο σε τμήματα κάτω από το ξύλινο δάπεδο και στα δοκάρια της στέγης στο χώρο της σοφίτας.
Με την διενέργεια της επιθεώρησης θα διαπιστωθεί το σημαντικότερο είδος που έχει προσβάλει τα ξύλα, το μέγεθος της προσβολής, πόσο έχει επεκταθεί και την προτεινόμενη κατάλληλη αντιμετώπιση. Επίσης θα επισημάνει εάν υπάρχουν ξύλα τα οποία πρέπει να αντικατασταθούν.

Σαράκι, Καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων

Το σαράκι αντιμετωπίζεται στοχεύοντας σε κάθε περίπτωση στο πρώτο στάδιο της ανάπτυξης του εντόμου. Η προσβολή σύντομα θα ελεγχθεί, αλλά εξαιτίας του μεγάλου βιολογικού κύκλου της ζωής των εντόμων, μπορεί να διαρκέσει τρία χρόνια ή και περισσότερο έως ότου εξαλειφθεί εντελώς μία προσβολή.

Αρχείο απεντομώσεων από ξυλοφάγα έντομα

Υπάρχει στην διάθεση σας μεγάλος αριθμός πελατών μας με εφαρμογές υποκαπνισμού (fumigation) σε τέμπλα εκκλησιών, σε κότερα, ξύλινα έργα τέχνης και ζωγραφική, συλλογές εικόνων, διατηρητέα σπίτια. Επίσης δίνουμε λύση σε προσβολές ξύλινων κατασκευών από ξηρές και υγρές σήψεις (σαπίσματα ξύλου).

Σαράκι ξύλου, Μέθοδοι καταπολέμησης σαρακιού

Μέθοδοι Καταπολέμησης σαρακιού με Υποκαπνισμός με φωσφίνη  (PH3): 

Οι Μέθοδοι Καταπολέμησης σαρακιού είναι διάφοροι, κάθε περίπτωση μόλυνσης την αναλύουμε προσεκτικά και οπωσδήποτε δίνουμε λύση στο πρόβλημα του πελάτη. Ο Υποκαπνισμός – Fumigation είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος καταπολέμησης, αντιμετώπισης, εξόντωσης του σαρακιού,  πάντοτε πότε το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι κανόνες ασφάλειας για την χρήση της φωσφίνης.

Μέθοδοι Καταπολέμησης σαρακιού – Τοπικός υποκαπνισμός – fumigation

Με αυτή την μέθοδο απεντόμωσης σε τοπικά σημεία του ξύλου που υπάρχει προσβολή από το σαράκι του ξύλου  χρησιμοποιούμε τοπικό υποκαπνισμό.

Μέθοδοι Καταπολέμησης σαρακιού

Αυτή την μέθοδο την εφαρμόζουμε, σε περίπτωση που μας παρουσιάζονται μικρές τοπικές μολύνσεις από σαράκι του ξύλου.

Τοπική θεραπεία του σαρακιού με μείγμα πυρεθρίνης.

Η απεντόμωση με αυτή την μέθοδο γίνετε  σε περίπτωση που μας παρουσιάζονται προσβολές σε πατώματα ή σε πόρτες και λόγω των κανόνων ασφαλείας δεν ήταν δυνατό να χρησιμοποιήσουμε φωσφίνη. Η μέθοδος έχει άριστα αποτελέσματα. Ψεκάζουμε με σπρέι στη προσβολή από το σαράκι ξύλου. Μερικές εταιρίες για την καταπολέμηση του σαράκι χρησιμοποιούν μείγμα πετρελαίου με πυρεθρείνη. Η Απολυμαντική μετά από πολλές δοκιμές χρησιμοποιεί μόνο μείγμα πυρεθρίνης. Το θετικό σε αυτό το μείγμα είναι ότι δεν έχουμε οσμή πετρελαίου στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα για τη συγκεκριμένη καταπολέμηση του σαρακιού έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από το μείγμα πετρελαίου.

Ψεκασμός με ψυχρό εκνεφοτή Cold fogger

Την μέθοδο αυτή την εφαρμόζουμε σε περίπτωση που οι κανόνες ασφάλειας δεν μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε την φωσφίνη. Επίσης την εφαρμόζουμε σε πιο κάτω περιπτώσεις:

  • Απεντομώσεις για προληπτικούς λογούς
  • Σε ένα στάδιο που καταπολεμούμαι τα αβγά που τοποθέτησε το έντομο στη γενιά.
  • Την απεντόμωση Cold fogger με  εφαρμόζουμε για την αποτελεσματική μείωση του πληθυσμού του σαρακιού στο μηδέν, με επαναλαμβανόμενες επισκέψεις.

 Ένεσης στο ξύλο.

Αν η μόλυνση είναι μικρή λίγες τρύπες από που βγαίνει σκόνη κάνουμε ένεσης με μια πυρεθρίνες. Ερασιτεχνικά μπορεί να χρησιμοποιήσουμε και το πετρέλαιο. Το πετρέλαιο μυρίζει ενώ η πυρεθρίνες δένουν καλλίτερα αποτελέσματα. Δίνουν καλλίτερα αποτελέσματα γιατί μπορεί να σκοτώσουν το σαράκι ξύλου και στη διπλανή σήραγγα..

Μέθοδοι Καταπολέμησης σαρακιού:

Μια βιολογική μέθοδος καταπολέμησης σαράκι του ξύλου είναι η μέθοδος με ατοξικά φυσικά αέρια, με διοξειδίου του άνθρακα ή άζωτο.

Διαβάστε περισσότερα: