Κουνούπια, καταπολέμηση

Κουνούπια  είναι δίπτερα και μπορεί να πετάξουν πολύ μακριά.  Η καταπολέμηση, η αντιμετώπιση του κουνουπιών γίνεται με απεντόμωση. Οι απεντομώσεις εφαρμόζονται  με ειδικά μηχανήματα ψεκασμού.

Κουνούπια, μείωση των πληθυσμώνΤο λεπτό και μακρύ σώμα του ενήλικου κουνουπιού καλύπτεται με λέπια . Έχει μακριά πολύ λεπτά πόδια που του επιτρέπουν μόνο να στηρίζεται. Τα φτερά του κουνουπιού είναι μεμβρανώδη. Χαρακτηριστικό του είναι μία επιμήκης προβοσκίδα που βγαίνει από τη στοματική του κοιλότητα.
Το αρσενικό κουνούπι έχει πιο τριχωτές κεραίες από του θηλυκού. Τα κουνούπια τρέφονται με νέκταρ ή γύρη που βρίσκουν στη φύση.

Τα θηλυκά χρειάζονται και αίμα προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν αβγά.
Εφόσον το θήλυ κουνούπι πραγματοποιήσει ένα γεύμα αίματος τότε ωριμάζουν τα αβγά του τα οποία και τοποθετεί στην επιφάνεια του νερού. Στη συνέχεια εκκολάπτονται οι προνύμφες που τρέφονται με διάφορα οργανικά κατάλοιπα. Μερικές προνύμφες από κάποια είδη κουνουπιών τρέφονται με άλλα κουνούπια ή άλλα μικρά έντομα.
Οι προνύμφες των κουνουπιών είναι υδρόβιες και εφοδιασμένες με δύο αναπνευστικά συστήματα που τους επιτρέπουν να αναπνέουν τόσο κάτω από το νερό όσο και από πάνω.

Τα κουνούπια με τα ενοχλητικά τους τσιμπήματα

  • εκτός από τις αλλεργίες και την αϋπνία που προκαλούν ,
  • μεταδίδουν στο άνθρωπο ιδιαίτερα επικίνδυνες ασθένειες όπως ελονοσία και κίτρινο πυρετό.

Μείωση των πληθυσμών

Οι ετομοπαγίδες που κάνουν πολύ καλή προσέλκυση και εξόντωση. Επεμβαίνουμε με εντομοκτόνα ρυθμιστές ανάπτυξης στους χώρους αναπαραγωγής και έχουμε άριστα αποτελέσματα.

Ο στόχος της καταπολέμησης των κουνουπιών είναι να κρατήσουμε τους πληθυσμούς κάτω από τα επίπεδα όπου γίνονται ενοχλητική ή πρόβλημα δημόσιας υγείας, οδηγώντας σε μια έξαρση των νόσων. Η καταπολέμηση των κουνουπιών εμφανίζεται συχνά από δημόσιους οργανισμούς που είτε αποτελούν μέρος των τοπικών υπηρεσιών υγείας ή είναι ανεξάρτητες περιοχές που διοργανώνονται ειδικά για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Περιστασιακά για την καταπολέμηση των κουνουπιών ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε χημικά φάρμακα για να σκοτώσουν τα ενήλικα κουνούπια, αλλά συνήθως αυτό συμβαίνει μόνο όταν ενήλικα γίνουν ενοχλητικά που να προκαλέσουν ακραία ενόχληση σε πολλούς ανθρώπους. Η όταν η απειλή για τους ανθρώπους της επιδημίας ενός παθογόνου που προκαλεί την ασθένεια είναι μεγάλη.