Ειδή τερμιτών, Υπόγειοι Τερμίτες 

Ειδή τερμιτών, Υπόγειοι Τερμίτες  είναι Coptotermes spp. Queen, περιγράφουμε την Εμφάνιση

* 6-10mm μήκος.
* Λευκά φαρδιά σώματα με κεφάλι καφέ

Κύκλος ζωής

* Οι βασίλισσες γεννούν αρκετές χιλιάδες αυγά.

* Τα αρσενικά στις αποικίες μυρμηγκιών πεθαίνουν αμέσως μετά το ζευγάρωμα.

Συνήθειες

* ΟΙ φωλιές κατασκευάζονται στο έδαφος , αυτοί οι τερμίτες εξαρτώνται από αυτό και την υγρασία.
* Αναζητώντας τροφή, οι υπόγειοι τερμίτες κατασκευάζουν σωλήνες από λάσπη, μέχρι και 5 όροφο επειδή προτιμούν σκοτεινούς χώρους.
* Οι υπόγειοι τερμίτες συνήθως φτάνουν πάνω από την επιφάνεια της γης για να βρουν ξύλο ή άλλη πηγή κυτταρίνης τσελουλώσης

Μάθετε για τους υπόγειους τερμίτες

Οι υπόγειοι τερμίτες ζουν σε υπόγειες αποικίες ή σε υγρές απομονωμένες περιοχές πάνω από το έδαφος που μπορούν να περιέχουν έως και 2 εκατομμύρια μέλη. Χτίζουν διακριτικούς “σωλήνες λάσπης” για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πηγές τροφίμων και για να προστατευθούν από το ύπαιθρο. Με τον κατάλληλο έλεγχο των τερμιτών, μπορείτε να αποφύγετε την είσοδο τερμιτών στο σπίτι σας. Οι αποικίες τερμιτών οργανώνονται σε κάστες ανάλογα με τα καθήκοντα – εργάτες, στρατιώτες και αναπαραγωγικά.
Αναγνώριση παρασίτων:

Μέγεθος

1/8 – 3/8 in. (Εργαζόμενοι και στρατιώτες) 1 ίντσες (σμήνη)

Χρώμα

Οι εργαζόμενοι είναι απαλό λευκό χρώμα. οι στρατιώτες έχουν παρόμοιο χρώμα σώματος αλλά με καφέ κεφάλι. Τα σμήνη συχνά είναι σκούρο καφέ ή μαύρο με λευκά / διαυγή φτερά.
Δομή σώματος
Οι εργαζόμενοι και οι στρατιώτες διαθέτουν ένα επίμηκες οβάλ σώμα με έξι πόδια και κεραίες. Ο στρατιώτης χαρακτηρίζεται από ένα μεγαλύτερο, καστανό κεφάλι με προεξέχουσες κνήμες. Τα σμήνη, επίσης γνωστά ως «πρωτεύοντα αναπαραγωγικά», διαθέτουν παρόμοια σώματα με τους εργαζόμενους μόνο με φτερά. Σε αντίθεση με τα μυρμήγκια, δεν έχουν τμηματοποιημένα σώματα.

Χαρακτηριστικά

Οι υπόγειοι τερμίτες οργανώνονται από ένα σύστημα κάστας με εργαζόμενους, στρατιώτες, πρωτογενή αναπαραγωγικά / σμήνη, δευτερεύοντα αναπαραγωγικά και τελικά βασιλιάδες και βασίλισσες. Οι τερμίτες ξεκινούν τον κύκλο ζωής με σμήνη. Αφού φτερωτά αρσενικά και θηλυκά ζευγαρώσουν, ρίχνουν τα φτερά τους και ξεκινούν μια νέα αποικία, που γίνονται «βασιλιάς» και «βασίλισσα». Ως βασιλιάς και βασίλισσα, είναι οι μοναδικοί αναπαραγωγείς. Μετά την εκκόλαψη των αυγών της βασίλισσας, ο απόγονος αναλαμβάνει τους διάφορους ρόλους της κάστας. Τα πρωτογενή αναπαραγωγικά προϊόντα αφήνουν τελικά την αποικία να συρρέουν, να ζευγαρώσουν και να δημιουργήσουν νέες αποικίες. Ωστόσο, οι φτερωτές δευτερεύουσες αναπαραγωγές δεν αφήνουν ποτέ την αποικία και είναι παρών για να στηρίξουν τη βασίλισσα. Οι εργαζόμενοι είναι σεξουαλικά υπανάπτυκτες και δεν ζευγαρώνουν. Αντί ‘αυτού, είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή σηράγγων καθώς και για τη σίτιση άλλων καστών. Οι στρατιώτες χειρίζονται την άμυνα της αποικίας, χρησιμοποιώντας τα μεγάλα στόματα τους για την καταπολέμηση των αρπακτικών. Οι βασίλισσες μπορεί να ζήσουν έως και 50 χρόνια κάτω από ιδανικές συνθήκες και να παράγουν δεκάδες χιλιάδες αυγά στη διάρκεια της ζωής της. Οι εργάτες και οι στρατιώτες, από την άλλη πλευρά, ζουν περίπου 1-2 χρόνια.

Οικότοπος & Συμπεριφορά

Ανάλογα με την υγρασία για επιβίωση, οι υπόγειοι τερμίτες είναι κοινωνικά έντομα που κατοικούν σε υπόγειες αποικίες που περιέχουν έως και 1 εκατομμύριο μέλη. Οι αποικίες διαθέτουν μια περίπλοκη σειρά σηράγγων που οδηγούν σε πηγές τροφίμων. Οι τερμίτες φτάνουν σε υπεράνω πηγές τροφίμων κατασκευάζοντας σωλήνες λάσπης. Οι λάσπη προστατεύουν υπόγειους τερμίτες από τα στοιχεία, επιτρέποντάς τους να μεταφέρουν τρόφιμα σε υγρό περιβάλλον. Ένα ενδεικτικό σημάδι της προσβολής από τερμίτες είναι οι σωλήνες λάσπης που διατρέχουν ένα θεμέλιο ή κατά μήκος δοκών σε μια υπόγεια περιοχή ενός σπιτιού. Ομοίως, οι τερμίτες που συρρέουν στο σπίτι σας είναι επίσης ένα προφανές σημάδι ότι οι τερμίτες κρύβονται κοντά. Οι τερμίτες τρέφονται πρωτίστως με υπολείμματα Ωστόσο, καταναλώνουν όλους τους τύπους κυτταρίνης, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου και των δομικών ξυλείας.
Συνήθως ενεργό
Άνοιξη / Καλοκαίρι / Φθινόπωρο

Πρόληψη & θεραπεία

Εάν παρατηρούνται σωλήνες λάσπης γύρω από ένα ίδρυμα ή εντοπιστούν σμήνη κοντά στο σπίτι σας, επικοινωνήστε αμέσως με τον επαγγελματία ελέγχου παρασίτων Ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας θα είναι εξοπλισμένος για να εντοπίσει την αποικία και τις σήραγγες και στη συνέχεια να διαχειριστεί την κατάλληλη θεραπεία. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές θεραπείας και πρόληψης τερμιτών υπόγειων.