Τερμίτες ξύλου

Τερμίτες ξηρού ξύλου, η διάφορα με τους Υπόγειους τερμίτες;

Οι τερμίτες ξηρού ξύλου δεν απαιτούν καμία επαφή με το έδαφος. Ζουν σε αδιάσπαστα ξύλο με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία.

Περιγραφή:

Τερμίτες ξηρού ξύλου βρίσκονται σε διαφορετικές μορφές ή κάστες – προς αναπαραγωγή, οι εργαζόμενοι, και οι στρατιώτες. Κάθε κάστα εκτελεί μια ξεχωριστή βιολογική λειτουργία. Μόνο που οι αναπαραγωγική τερμιτών ξηρού ξύλου είναι φτερωτό (4 φτερά).
Στους τερμίτες ξηρό ξύλο η ομάδα – οι νέοι μέχρι να γίνουν προς αναπαραγωγή και στρατιώτες θα υπηρετήσουν ως εργαζόμενοι μέχρι να ωριμάσουν. Τερμίτες ξηρού ξύλουΗ συντριπτική πλειοψηφία του ξηρού ξύλου αποικία τερμιτών είναι η κάστα των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι και οι προς αναπαραγωγή έχουν ειδικά προσαρμοσμένο στοματικό σύστημα αναπτυγμένο για το μάσημα του ξύλου. Σε ξηρό ξύλο τερμίτες, είναι οι εργαζόμενοι που κάνουν την καταστροφή ευρέως διαδεδομένη. Οι στρατιώτες έχουν ισχυρά σαγόνια για να επιτεθούν στους εχθρούς τους (συνήθως τα μυρμήγκια).
Αρσενικό και θηλυκό προς αναπαραγωγή έως 10-12 mm μακρύ. Οι Τερμίτες ξηρού ξύλου έχουν σώματα μαλακό και κυλινδρικό σχήμα, συνήθως χλωμό καφέ χρώμα? έξι πόδια? έχουν σύνθετα μάτια . Κατά τη διάρκεια του σταδίου, φτερωτά, υπάρχουν τέσσερα φτερά ίσου μεγέθους που εκτείνονται περισσότερο από το σώμα κατά 2-4 χιλιοστά.

 Διατροφή:

Ξύλο και περιστασιακά άλλα υλικά κυτταρίνης. Τρώνε ξύλο σε σπίτια, στύλοι χρησιμότητα, τα έπιπλα και τα νεκρά δέντρα. Οι τερμίτες ξυρού ξύλου δεν μπορούν να χωνέψουν την κυτταρίνη άμεσα. Συμβιώνουν με μικροοργανισμούς (πρωτόζωα και βακτήρια) στα στομάχια τους που βοηθούν να σπάσουν την κυτταρίνη που στη συνέχεια μπορούν να αφομοιώσουν στο το μεταβολισμό τους.

 Βιότοπο:

Τερμίτες ξηρού ξύλου ζουν σε μικρές κοινωνικές αποικίες σε ξηρό ξύλο. Μπορούν να ζευγαρώσουν και να πετάξουν σε νέους τομείς ξηρό ξύλο, μπαίνουν από μια μικρή τρύπα στο πάτωμα από ξύλο και αρχίζουν να σχηματίζουν μια αποικία. Κατά το πρώτο έτος, το μέγεθος αποικία μπορεί να είναι μόνο γύρω στα 50. Μετά από τέσσερα χρόνια, μπορεί να υπάρχουν τόσο πολλοί όπως 700 ατομα τερμιτών ξηρού ξύλου σε μια αποικία. Κατά το χρόνο αυτό, η αποικία μπορεί να συρρέουν για να ξεκινήσει ο κύκλος ξανά. Μετά από 15 χρόνια, στο ξηρό ξύλο η αποικία τερμιτών θα έχει αυξηθεί σε περίπου 3.000 άτομα. Τερμίτες ξηρού ξύλου δεν χρειάζονται μια πηγή νερού και ζουν μακριά από το νερό που παράγεται από την πέψη της κυτταρίνης.

Που ζουν οι τερμίτες ξύλου.

Τερμίτες ξηρού ξύλου μολύνουν, αδιάσπαστα ξύλο. Αυτό περιλαμβάνει διαρθρωτικές ξυλεία καθώς και τα νεκρά δέντρα και δέντρα στη σκιά του οπωρώνα, ξυλεία κατά την αποθήκευση.
Οι τερμίτες ξηρού ξύλου έχει μια απαίτηση πολύ χαμηλή για υγρασία και μπορεί να ανεχθεί σε ξηρές συνθήκες για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Παραμένουν εξ ολοκλήρου πάνω από το έδαφος και δεν συνδέουν τις φωλιές τους στο έδαφος. Σωροί σφαιριδίων κοπράνων τους, η οποία είναι χαρακτηριστική εμφάνιση, μπορεί να είναι μια ένδειξη για την παρουσία τους.
Από αυτές τις περιοχές, τα φτερωτά προς αναπαραγωγή εποχιακά μεταναστεύσουν στα κοντινά κτίρια και άλλες κατασκευές που συνήθως τις ηλιόλουστες ημέρες.
Οι τερμίτες ξηρού ξύλου βρίσκονται συνήθως σε υγρές παράκτιες και υποτροπικές περιοχές. Όπως το Μεσόγειο, την Καλιφόρνια, τη Χαβάη, Φλόριντα, την Αριζόνα, τη Νότια και τη Βόρεια Καρολίνα, Νέο Μεξικό, Τέξας, Αλαμπάμα, Μισισιπή, Λουιζιάνα και το Πουέρτο Ρίκο). Συνήθως μολύνουν τη σοφίτα, τα πατώματα, της κάσες της πόρτας. Τους έχουμε εντόπιση ακόμα και στον  8-το  όροφο.

Συμπτώματα της μόλυνσης από τερμίτες ξηρού:

• Φτερά στο σπίτι
• Σφαιρίδια από χώμα.
• Γκαλερί μέσα στο ξύλο είναι χαρακτηριστικά σημάδια της προσβολής από τερμίτες.
• Η συρροή από μυρμήγκια συνοδεύετε πολλές φορές με τερμίτες ξηρού ξύλου, αλλά οι διαφορές τους είναι εύκολο να αναγνωριστούν. Σε: Διαφορές μεταξύ των μυρμηγκιών και τερμιτών, θα βρείτε μια λίστα και το διάγραμμα σας δείχνει τη διαφορά.
• Σωροί σφαιριδίων κοπράνων τους, η οποία είναι χαρακτηριστική εμφάνιση, μπορεί να είναι μια ένδειξη για την παρουσία τους.

ΓΚΙΟΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ