Μαύρα Σκουλήκια υγρασίας

Τα μαύρα σκουλήκια στο μπάνιο μέσα στο σπίτι ή έξω στο χώμα αντιμετωπίζονται  χημικά. Τα σκουλήκια υγρασίας στο κήπο μπορεί να αντιμετωπιστούν φυσικά μηχανικά, με σκούπισμα και σκάψιμο του κήπου. Μία αντιμετώπιση για τα σκουλήκια υγρασίας είναι η χημική αντιμετώπιση.

Διαβάστε περισσότερα.

Μαύρα Σκουλήκια

Τα μαύρα σκουλήκια είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος, σε σχέση με το σκόρο τροφίμων. Είναι διπλόποδα και αναφέρονται και ως “Millipedes”, διότι έχουν 1000 πόδια. Τα συγκεκριμένα σκουλήκια εμφανίζονται, κυρίως, σε περιοχές στην ύπαιθρο, όπου υπάρχουν αυλές με χώμα και δέντρα. Τρέφονται με οργανική ουσία σε αποσύνθεση, όπως πεσμένα φύλλα δέντρων.

Γιατί έχω μαύρα σκουλήκια στο σπίτι;

Τα  σκουλήκια υγρασίας, εμφανίζονται κυρίως σε εποχές ανοίξει και φθινόπωρο. Έτσι, το φθινόπωρο είναι η βασική εποχή, οπότε μεταναστεύουν και κινούνται προς περιοχές όπου μπορούν να προστατευθούν από το κριό. Πώς τα μαύρα σκουλήκια στο σπίτι έρχονται στο εσωτερικό; Φυσιολογικά, τα σκουλήκια υγρασίας σκαρφαλώνουν σε τοίχους, κινούμενα προς τις αυλές και τα μπαλκόνια των σπιτιών.
Έτσι, από μια μικρή χαραμάδα στα κουφώματα, στο πάτωμα, ή στον τοίχο, στο σπίτι μπορεί να προσβληθεί από την εισβολή σκουληκιών. Φυσικά, το εσωτερικό του σπιτιού δεν είναι το φυσικό τους περιβάλλον, αλλά μόνο ένα προσωρινό καταφύγιο που έχουν βρει, ψάχνοντας για δροσιά ή ζεστή. Στη χώρα μας δεν υπάρχουν μαύρα σκουλήκια υγρασίας, τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία μας. Δε μολύνουν τα τρόφιμα μας, ούτε το σπίτι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορούμε να συγκατοικούμε μαζί τους.

Πώς να αντιμετωπίσω τα μαύρα σκουλήκια;

Για αρχή, μπορείς να δοκιμάσεις να εξολοθρεύσεις τα σκουλήκια στο σπίτι και να απολυμάνεις το χώρο σου. Αυτό θα λειτουργήσει, αν η εισβολή βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο. Πρώτα, πρέπει να ανακαλύψεις από πού μπήκαν τα σκουλήκια στο σπίτι σου. Το πρώτο μέρος όπου πρέπει να ψάξεις, είναι σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες και γενικά ανοίγματα προς το εξωτερικό περιβάλλον.
Αν βρεις μια μικρή διέξοδο, πρέπει να την ασφαλίσεις καλά για να αποτρέψεις μελλοντική εισβολή..
Αν υπάρχει μεγάλη εξάπλωση των σκουληκιών, κάλεσε μια ειδική αδειοδοτημένη εταιρία απολυμάνσεων για να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς και να εξουδετερώσει για σένα τα σκουλήκια υγρασίας.

Διαβάστε περισσότερα  στην ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ

Διαβάστε για τα φάρμακα  στην ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ PRODUCT