Ψαράκια – σκόρος βιβλίων

Ο σκόρος των βιβλίων, τα έντομα ψαράκια, ψαλίδα. Το ψαράκι εάν και είναι έντομο του σπιτιών και βιβλιοθηκών  δεν τρώει ρούχα σαν ο σκόρος ρούχων. Τρέφετε με κολλά βιβλίων, χαρτί, μύκητες  ή σκόνη. Παραμένει ώμος επικίνδυνο για ενήλικους και μικρά παιδεία  γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να μπει μέσα στο αυτί.

Χαρακτηριστικά

Ψαράκι – lepisma saccharina – Τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 10-12mm, χρώματος γκρί ασημί και σχήματος ψαριού. Τα ψαράκια χρειάζονται υγρές και ζεστές συνθήκες και απαντώνται συχνά σε λουτρά και κουζίνες. Τρέφονται με υπολείμματα τροφών και προτιμούν τις τροφές με άμυλο, ωστόσο έχουν εξελίχθη και μπορούν να καταναλώνουν την κυτταρίνη και είναι δυνατόν να προκαλέσουν μεγάλη ζημία αν τους επιτραπεί η πρόσβαση σε πίνακες ή στις συλλογές των βιβλίων σας.

Ψαράκια

Ψαλίδες – Τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 14-23mm, σκούρο καφέ χρώμα και τα κοιλιακά εξαρτήματα τους είναι λαβίδες. Οι λαβίδες είναι κυρτές στα αρσενικά και ίσιες στα θηλυκά, δεν είναι δηλητηριώδη και απλά θα σας προκαλέσουν ένα μικρό δάγκωμα. Το θηλυκό γεννάει περίπου 30 αυγά τον χρόνο. Οι ψαλίδες τρέφονται με βλάστηση και άλλα φυτά και είναι περισσότερο ενοχλητικές στο κήπο παρά μέσα στην οικία σας.

Υπηρεσίες προστασίας από σκόρο του βιβλίων, τα έντομα ψαράκια

• Η Απολυμαντική ανταποκρινόμενη στην τηλεφωνική σας κλήση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με το σκόρο του βιβλίων, ψαράκια και άλλα προβλήματα με παράσιτα στην οικία σας ή στην επιχείρηση σας. Η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε είναι γρήγορη, αποτελεσματική και με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τους υπαλλήλους σε εφαρμογές στην επιχείρηση σας , επίσης την οικογένειά αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σε εφαρμογές στην οικία σας.
• Αν ανησυχείτε ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με ψαράκια και άλλα εντομολογικά προβλήματα , και θα θέλατε να κανονιστεί μία επίσκεψη στο σπίτι σας από επιθεωρητή υπευθύνου επιστήμονα ελέγχου παράσιτων της Απολυμαντικής ,