Κοριοί – Ενημέρωση για τους κοριούς στο σπίτι.

Οι Κοριοί εξελίσσονται σε σημαντικό πρόβλημα σ’ όλη την Ελλάδα. Οι Κοριοί εξαπλώνονται με ευκολία με τα μέσα μεταφοράς και η αντιμετώπισή τους είναι δύσκολη.Τα ξενοδοχεία παρόλο που γίνετε μια μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση πολλές φορές είναι εστίες μόλυνσης. σε περίπτωση που διαπιστώνουμε κοριούς η απολύμανση είναι απαραίτητη. Κοριοί
Η λύση του προβλήματος είναι η αύξηση της γνώση μας για τα σημάδια που πρέπει να αναζητούμε προκειμένου να εντοπίσουμε εστίες κοριών αλλά και να διασφαλίσουμε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί γρήγορα από την στιγμή που θα εντοπιστεί.

Οι επίπτωσης από τους κοριούς.

Οι κοριοί τρέφονται με το αίμα ανθρώπων..
Οι κοριοί δεν μεταδίδουν ασθένειες.Υπαρχή μια υπόνοια για την ηπατίτιδα «β» Αντ’ αυτού, κύρια ανησυχία είναι ο ερεθισμός και η ενόχληση που προκαλούνται από τα τσιμπήματα των κοριών.
Τα τσιμπήματα των κοριών δεν προκαλούν πόνο.Ενόχληση προκαλεί ο κνησμός που είναι το αποτέλεσμα της αντίδρασης του σώματος.
Η θεραπεία των τσιμπημάτων τοπικά απαλύνει τον ερεθισμό.Τα πολλαπλά τσιμπήματα, που συμβαίνουν συχνά με τους κοριούς, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά.
Τα πολλαπλά τσιμπήματα και η επαφή με τους κοριούς μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε κνησμώδες εξάνθημα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για συμβουλές για την αντιμετώπισή τους.

Ταυτοποίηση κοριών

Τα τέλεια έντομα των κοριών έχουν μήκος 6 mm.Πριν τη λήψη τροφής είναι πεπλατυσμένοι σχήμα χρώματος καφέ ανοικτού αλλά μετά τη λήψη τροφής καθίστανται στρογγυλότεροι και το χρώμα τους σκουραίνει.
Εμφανίζονται την νύχτα και προσελκύονται από την θερμοκρασία του σώματός μας και το διοξείδιο του άνθρακα στην αναπνοή μας.
Συνήθως απαντώνται στα υπνοδωμάτια, αλλά κρύβονται σε σχισμές και χαραμάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.Εάν διαπιστώσουμε κοριούς στο σπίτι η απεντόμωση θα γίνει όχι μονό στο υπνοδωμάτιο αλλά σε άλλο το σπίτι τα αυγά του κοριού έχουν πάει παντού στο σπίτι.
Το πιο συνηθισμένο καταφύγιο για κοριούς είναι οι ραφές των στρωμάτων, οι σχισμές και οι ρωγμές στις τάβλες και στο πλαίσιο του κρεβατιού, πίσω από έπιπλα γύρω από το κρεβάτι, στα κάδρα ή στο σοβατεπί του πατώματος.
Η μεγάλες εστίες κοριών συσχετίζονται με σκουρόχρωμους ή μαύρους λεκέδες στο στρώμα λόγω των απεκκρίσεων των κοριών.

Αναγνώριση τσιμπημάτων

Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τους κοριούς από τα τσιμπήματά τους, επειδή κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε αυτά.
Είναι πιο σημαντικό να εξετάσουμε τη γενική μορφή των τσιμπημάτων, το χρόνο στον οποίο λαμβάνουν χώρα αλλά και άλλους παράγοντες προκειμένου να προσδιορίσουμε το εάν τα τσιμπήματα προέρχονται από κοριούς.

Τσιμπήματα κοριών

Τα τσιμπήματα των κοριών μάλλον δεν ξυπνάνε το θύμα.Μπορεί να συμβούν οπουδήποτε στο σώμα, συχνά βρίσκονται κοντά σε αιμοφόρα αγγεία, στην επιφάνεια του δέρματος.
Ένας κοριός μπορεί να τσιμπήσει περισσότερες από μία φορές στην ίδια περιοχή.Τα τσιμπήματα σε διαφορετικά μέρη του σώματος αποτελούν ένδειξη ότι τα τσιμπήματα προέρχονται από πολλούς κοριούς.Στην αρχή μιας μόλυνσης από κοριούς, το θύμα μπορεί να μην έχει ευαισθητοποιηθεί στα τσιμπήματα και να μην νιώθει κνησμό. Μικρά σταγονίδια αίματος στα σεντόνια είναι ένδειξη της παρουσίας κοριών.

Πήγες προσβολής κοριών

Οι κοριοί συνήθως εισέρχονται στο εσωτερικό των οικιών μεταφερόμενοι πάνω στα ρούχα ή από τις αποσκευές που φέρνουμε από τα ταξίδια.
Η πιο συνηθισμένη πηγή προσβολής από κοριούς είναι η διαμονή σε ξενοδοχείο στο οποίο υπάρχουν εστίες κοριών.Οι κοριοί ή τα αυγά τους εισέρχονται στα ρούχα ή στις αποσκευές και έτσι μεταφέρονται στο σπίτι.
Στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια διαμονής σας σε ξενοδοχείο υπάρχουν ενδείξεις προσβολής από κοριούς, ιδιαίτερα αν σας τσιμπήσουν την ώρα του ύπνου ή αν δείτε στίγματα αίματος στα σεντόνια να είστε πολύ προσεκτικοί στην είσοδο των προσωπικών σας ειδών στην σπίτι σας.
Οι κοριοί μπορούν επίσης να μεταναστεύσουν σε εφαπτόμενα σπίτια μέσω των σχισμών ή χαραμάδων των τοίχων ή των πατωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Βιολογικός κύκλος του κοριού 
  • Καταπολέμηση του κοριού