Αράχνες

Όχι όλες η αράχνες στη Ελλάδα είναι δηλητηριώδης. Είναι διαφορές μικρές μεγάλες, καφέ, μαύρες. Η αράχνη μαύρη χήρα είναι δηλητηριώδης.  Η αράχνη αναπνέει με ένα είδος αρχαίων-για τα αρθρόποδα- πνευμόνων, που λέγονται “πνεύμονες βιβλία”.

Σπανίως τσιμπούν τον άνθρωπο ενώ μόνο δύο είδη θεωρούνται επικίνδυνα- η μαύρη χήρα και η καφέ αράχνη Loxosceles reclusa. Το τσίμπημα των περισσότερων ειδών των αραχνών έχει από μικρή έως καθόλου επίδραση στον άνθρωπο. Πολλοί άνθρωποι έχουν έναν έμφυτο φόβο για τις αράχνες.Αράχνες

Οι αράχνες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά παράσιτα στο σπίτι. Προσελκύονται από ζεστούς, σκοτεινούς μικρούς χώρους, όπως ραγίσματα ή ρωγμές, γωνίες, εξαεριστήρες της οικίας σας. Προτιμούν να βρίσκονται κοντά στα παράθυρα, υφαίνοντας τους ιστούς τους στο στάβλο, τον κήπο ή κοντά στα εξωτερικά φωτιστικά σας. Οι περισσότερες αράχνες είναι ενοχλητικές κυρίως λόγω του ιστού τους.

Υπάρχουν περισσότερα από 25.000 είδη αραχνών παγκοσμίως. Υπάρχουν σε ευρεία γκάμα χρωμάτων και μεγεθών, αλλά όλες αναγνωρίζονται εύκολα από τα 8 τους πόδια. Οι αράχνες είναι συχνά ωφέλιμες, επειδή τρέφονται με πολλά είδη εντόμων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι παράσιτα.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είδη αραχνών που απαντώνται στο εσωτερικό των οικιών σας είναι:

  • Κοινή Οικιακή Αράχνη, οικογ.Pholcidae– είναι η αράχνη που απαντάται συχνότερα στο εσωτερικό των σπιτιών
  • Αράχνη Pholcus phalangioides– πολύ μακριά και λεπτά πόδια. Το σώμα της δονείται γρήγορα στον ιστό όταν διαταραχθεί.
  • Αράχνη οικογ. Lycosidae Λύκος – μεγάλο μέγεθος, συχνά θεωρείται λανθασμένα ότι πρόκειται για την ταραντούλα. Το άνοιγμα των ποδιών της μπορεί να φθάσει τα 6,5cm.
  • Αράχνη οικογ. Clubionidae– έχει συχνά χρώμα ανοικτό κίτρινο, γκρι ή πράσινο. Πιθανότατα σ’ αυτό το είδος να οφείλονται τα περισσότερα τσιμπήματα που λαμβάνουν χώρα σε εσωτερικούς χώρους.
Πως να κρατήσετε μακριά τις αράχνες.

Οι αράχνες είναι πιο πιθανό να εισέλθουν στο σπίτι σας το φθινόπωρο ψάχνοντας ένα ζεστό μέρος να περάσουν το χειμώνα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να εμποδίσετε και να ελέγξετε προβλήματα αραχνών στο σπίτι σας:

  • Σκουπίζετε τακτικά.
  • Απομακρύνετε εμφανείς ιστούς.
  • Γεμίστε κενά σε τοίχους και κάτω από τις πόρτες για να αποτρέψετε την είσοδό τους.
  • Απομακρύνετε κοντά από το σπίτι σας οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο για τις αράχνες, όπως σωρούς ξύλων.
  • Χρησιμοποιείστε τον φωτισμό με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λιγότερο προσελκυστικός για τα έντομα με τα οποία τρέφονται οι αράχνες.
Πώς να απαλλαγούμε από τις αράχνες.

Τα μικρά σε έκταση προβλήματα μπορεί να εξελιχθούν σε μεγάλα και τότε είναι που πολλοί άνθρωποι αναζητούν τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία παρασιτολογικού ελέγχου.

Οι τεχνίτες της ALPHA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗΣ είναι ειδικευμένοι, έμπειροι επαγγελματίες και ακολουθούν τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Γνωρίζουν τις συνήθειες του κάθε είδους παρασίτων και χρησιμοποιούν αυτήν τη γνώση όταν καταρτίζουν ένα πρόγραμμα καταπολέμησης των παρασίτων για το σπίτι σας. Επιπρόσθετα, σέβονται εσάς, την οικογένειά σας και τα κατοικίδια ζώα.