Μέθοδοι καταπολέμησης σαρακιού

1. Μέθοδοι Καταπολέμησης σαρακιού. Υποκαπνισμός με φωσφίνη  (PH3): 

Οι Μέθοδοι Καταπολέμησης σαρακιού είναι διάφοροι, κάθε περιπτώσει μόλυνσης την αναλύουμε προσεκτικά και οπωσδήποτε δίνουμε λύση στο πρόβλημα του πελάτη. Ο Υποκαπνισμός – Fumigation είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος καταπολέμησης, αντιμετώπισης, εξόντωσης του σαρακιού,  πάντοτε πότε το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι κανόνες ασφάλειας για την χρήση της φωσφίνης.

 

2.Μέθοδοι Καταπολέμησης σαρακιού – Τοπικός υποκαπνισμός – fumigationΜέθοδοι Καταπολέμησης σαρακιού

Αυτή την μέθοδο την εφαρμόζουμε, σε περίπτωση που μας παρουσιάζονται μικρές τοπικές μολύνσεις από σαράκι του ξύλου.

3.Τοπική θεραπεία του σαρακιού με μείγμα πυρεθρίνης.

Αυτή την μέθοδο την εφαρμόζουμε, σε περίπτωση που μας παρουσιάζονται προσβολές σε πατώματα ή σε πόρτες και λόγω των κανόνων ασφαλείας δεν ήταν δυνατό να χρησιμοποιήσουμε φωσφίνη. Η μέθοδος έχει άριστα αποτελέσματα. Μερικές εταιρίες για την καταπολέμηση του σαράκι χρησιμοποιούν μείγμα πετρελαίου με πυρεθρείνη. Η Alpha Απολυμαντική μετά από πολλές δοκιμές χρησιμοποιεί μόνο μείγμα πυρεθρίνης. Το θετικό σε αυτό το μείγμα είναι ότι δεν έχουμε οσμή πετρελαίου στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα για τη συγκεκριμένη καταπολέμηση του σαρακιού έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από το μείγμα πετρελαίου.

4. Ψεκασμός με ψυχρό εκνεφοτή Cold fogger

Την μέθοδο αυτή την εφαρμόζουμε σε περίπτωση που οι κανόνες ασφάλειας δεν μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε την φωσφίνη.

1. Προληπτικούς λογούς

2. Σε ένα στάδιο που καταπολεμούμαι τα αβγά που τοποθέτησε το έντομο στη γενιά.

3. Την εφαρμόζουμε για την αποτελεσματική μείωση του πληθυσμού του σαρακιού στο μηδέν, με επαναλαμβανόμενες επισκέψεις.

5.Μέθοδοι Καταπολέμησης σαρακιού:

Μια βιολογική μέθοδος καταπολέμησης σαράκι του ξύλου είναι η μέθοδος με ατοξικά φυσικά αέρια, με διοξειδίου του άνθρακα ή άζωτο.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Σαράκι ξύλου
  • Είδη σαρακιού
  • Οι εφαρμογές σε  καταπολέμηση του σαράκι