Τα χειρότερα έντομα του κόσμου

 Τα χειρότερα έντομα του κόσμου

Τα χειρότερα έντομα του κόσμου. Ως άνθρωποι μας αρέσει να πιστεύουμε πως είμαστε τα πρώτιστα πλάσματα. Κάπου στο Βιβλίο της Γέννησης σίγουρα λέει πως κυριαρχούμε.  Σε σχέση με όλα τα άλλα ζώα. Στην πραγματικότητα όμως είμαστε εδώ λόγω ανοχής. Αφού η Γη είναι το σπίτι, στην κυριολεξία, εκατοντάδων χιλιάδων διαφορετικών ειδών εντόμων, που τα περισσότερα, ευτυχώς, προτιμούν να μας αγνοούν.

Όπως έχει περίπου υπολογιστεί, αναλογεί 1.5 δισεκατομμύριο μικρά έντομα στον καθένα μας, και αυτό είναι κάτι σαν ευλογία.Τα χειρότερα έντομα του κόσμου Σίγουρα αυτό το νούμερο περιλαμβάνει πολλές όμορφες πεταλούδες και όλα παρόμοια, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι πολλοί κακοί τύποι ανάμεσα τους.

Μέλισσες με κεντριά που είναι τόσο θανατηφόρα όσο ένα δάγκωμα φιδιού. Μύγες με κυνικό βλέμμα που έχουν τις πιο σιχαμερές συνήθειες. Όταν πρόκειται να γεννήσουν τα αυγά τους και να φροντίσουν τα μικρά τους. Ψύλλους πολύ μικρούς για να τους δεις με γυμνό μάτι. Που έχουν σκοτώσει πιο πολλούς από εμάς, απ’ όσους έχουν σκοτώσει οι καρχαρίες,. Τα φίδια και οι σκορπιοί όλα μαζί.

Αλογόμυγες

Τα καλά νέα είναι πως η αρσενική αλογόμυγα είναι άκακη, όμως εάν δείτε μία θηλυκή δεν θα θέλετε να καθίσετε εκεί κοντά. Όταν πρόκειται να γεννήσει τα αυγά της ψάχνει για ένα μέρος καλό, ζεστό και υγρό και εσείς της κάνετε μια χαρά. Τώρα το μόνο που μένει για να εκκολαφθούν είναι λίγες μέρες και η ζέστη του σώματός σας.

Αφού εκκολαφθούν οι προνύμφες σκάβουν μέσα στο δέρμα σας και οδεύουν για κάπου ασφαλές, ζεστά και όπου υπάρχει πολύ φαγητό. Πιθανόν το μυαλό σας δηλαδή, επειδή ο ανθρώπινος ιστός είναι σαν νέκταρ γι᾽αυτές, αν και είναι κάποιες φορές πιθανό να τις δελεάσετε με το να βάλετε ωμό κρέας στη μολυσμένη περιοχή.

Τα χειρότερα έντομα του κόσμου. Kissing bugs

Τα kissing bugs ακούγονται φιλικά έτσι δεν είναι; Δυστυχώς αυτοί οι «κάτοικοι» της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής είναι εξοπλισμένοι με το να μπορούν να διαπερνούν το δέρμα με «σωλήνες» για να πίνουν αίμα από τα αυτιά, τα χείλια και τα βλέφαρα των θυμάτων τους.

Είναι καλοί και σ᾽αυτό που κάνουν, έτσι δεν είναι κάτι που

πονάει. Αλλά δυστυχώς κουβαλάνε κάτι που λέγεται νόσος Chagas που επιτίθεται στην καρδιά και στο νευρικό σύστημα.

Πιο πρόσφατα εμφανίστηκαν στις νότιες πολιτείες της Αμερικής, όπου συμβούλευαν τον κόσμο να κοιμάται με τα παράθυραΤα χειρότερα έντομα του κόσμου κλειστά μιας και τα έντομα μπορούν να εντοπίσουν πιθανά θύματα από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουν όταν κοιμόμαστε.

Τα χειρότερα έντομα του κόσμου.

Blister beetles

Με περισσότερα από 7.000 διαφορετικά είδη παγκοσμίως η ομοταξία των Κολεοπτέρων, διακρίνεται για τις εκκρίσεις του δριμύτατου χημικού συστατικού cantharidin.

Εάν χρησιμοποιηθεί με προσοχή μπορεί να αφαιρέσει για παράδειγμα τη μυρμηγκιά. Από την άλλη πάλι είναι τόσο τοξικό που ακόμα και ελάχιστη ποσότητα είναι αρκετή για να σκοτώσει ένα ενήλικο άλογο.

Ως άνθρωποι είμαστε σχετικά ασφαλείς, αλλά τα ζώα της φάρμας συχνά υποκύπτουν όταν άθελά τους τρώνε τα σκαθάρια που κρύβονται στο σανό. Οι σπάνιες περιπτώσεις όπου άνθρωποι δηλητηριάστηκαν σχετίζονται κυρίως με τη χρήση μη ελεγμένων φυσικών φαρμάκων ή διάσημων αφροδισιακών όπως είναι η ισπανική μύγα.

Ο όχι και τόσο ταπεινός ψύλλος

 

Αν και είναι πάρα πολύ μικρός για να τον δει κανένας, οι ψύλλοι που μετέφεραν στην πλάτη τους ποντίκια, κατάφεραν ναBlister beetles εξαφανίσουν παραπάνω από το ενάμιση τρίτο του Ευρωπαϊκού πληθυσμού.

Αυτό συνέβη το 1348-1350, με τους ιστορικούς να εκτιμούν πως χρειάστηκε άλλος ενάμισης αιώνας για να επιστρέψουν τα νούμερα του πληθυσμού στα επίπεδα προ Μαύρου Θανάτου.

Ευτυχώς, αν και τρέφονται με αίμα, τα περισσότερα είδη ψύλλων προτιμούν τη γεύση που έχουν οι σκύλοι και οι γάτες από εκείνη των ανθρώπων.