Καταπολέμηση κατσαρίδας

Καταπολέμηση κατσαρίδας. Τι είναι  απεντομώσεις  και η απεντόμωση  για τις κατσαρίδες. Παλιά τις κατσαρίδες στη κουζίνα είτε μεγάλες είτε μικρές ξανθιές της καταπολεμούσαν με βορικό οξύ. Σήμερα οι εταιρίες παραγωγής φαρμάκων μας προσφέρουν επιλεκτικά φάρμακα για τις μικρές ξανθιές κατσαρίδες και για τις μεγάλες κατσαρίδες. Για τις μικρές ξανθιές κατσαρίδες το Gel. Είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για την εξόντωση τους και τα περιγράφουμε πιο κάτω. Αυτοσχέδια φάρμακα οπός το ξύδι για κατσαρίδες δεν δίνη αποτελέσματα.

Όροι στη καταπολέμηση κατσαρίδας

Οι απεντομώσεις για κατσαρίδες είναι η διαδικασία καταπολέμησης μικρής κατσαρίδας μέσα στο σπίτι στη κουζίνα και μπάνιο. Η απεντόμωση της μεγάλης κατσαρίδας στα φρεάτια αποχετεύσεων και κοινοχρήστων χωρών.  Η απεντόμωση για κατσαρίδες  γίνεται με χημικά φάρμακα με Gel (τζελ) ή με σπρέι  μέσα στο σπίτι, ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης εξωτερικά.

Η απεντόμωση για κατσαρίδες  λαϊκά παρομοιάζετε με την απολύμανση για κατσαρίδες.

Με τον όρο απολυμάνσεις για κατσαρίδες εννοούμε την διαδικασία  καταπολέμησης και εξολόθρευσης των κατσαρίδων μέσα στο σπίτι και εξωτερικά στο κήπο.

Απολύμανση, απεντόμωση μικρής κατσαρίδας με τζελ.

Καταπολέμηση μικρής κατσαρίδας

Για τη αντιμετώπιση της ψιλής γερμανικής κατσαρίδας και ή ανθεκτικότητας σε υγρά πυρεθρινοειδή εντομοκτόνα, χρησιμοποιούνται τροφοελκυστικά σκευάσματα υπό μορφή γέλης (gel). Δολώνονται-παγιδεύονται όλα τα πιθανά περάσματα ή σημεία κοντά σε πληθυσμούς, τα οποία γίνονται εύκολα εμφανή από τα χαρακτηριστικά περιττώματα του εντόμου που θυμίζουν κόκκους πιπεριού. Το δόλωμα gel παρουσιάζει μεγάλη ελκυστικότητα για απόσταση αρκετών εκατοστών, ενώ η θανατηφόρος δόση είναι πολύ μικρή. Εξαιτίας  του κανιβαλισμού και της κοπροφαγίας  σε λίγες ημέρες μεταφέρεται η θανατηφόρος δραστική ουσία σε όλο τον πληθυσμό. Σε χώρο που η γέλη εμφανίζει μικρή ανταγωνιστικότητα τις πρώτες 5 ημέρες θανατώνεται το μεγαλύτερο μέρος της αποικίας. Ακολουθεί η θανάτωση των προνυμφικών σταδίων,  με προσδόκιμο ζωής όλου του πληθυσμού τις 15-20 ημέρες.

Καταπολέμηση κατσαρίδας κουζίνας

Η Καταπολέμηση κατσαρίδας παλιά ήταν δύσκολο έργο.

Οι κατσαρίδες είναι έντομα, τα οποία αποτελούν μια τάξη: Βλαττοειδή (Blattodea, Blattaria). Από μερικούς ειδικούς το Βλαττοειδή θεωρούνται υπόταξη των δικτυόπτερων και υπάρχει σε όλων το κόσμο

Ψιλή κατσαρίδα

Το έντομο του είδους Blatella Germanica που έχει την κοινή ονομασία ψιλή κατσαρίδα, γερμανική κατσαρίδα ή κατσαρίδα κουζίνας, είναι κατσαρίδα που μολύνει την κουζίνα και το μπάνιο στο σπίτι. Η (Periplaneta Americana) είναι ένα άλλο είδος κατσαρίδας που βρίσκετε στις αποχετεύσεις.Καταπολέμηση κατσαρίδας
Το ακμαίο έντομο τις Blatella Germanica μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 16mm, ενώ στα πρώτα προνυμφικά στάδια είναι 1-2mm. Οι προνύμφες εμφανίζουν κάποιους πιο ανοιχτόχρωμους χρωματισμούς – ξανθιά κατσαρίδα και κάποιες σκούρες και επιμήκεις ραβδώσεις στο θώρακα.
Είναι ένα είδος που δεν εισβάλει πετώντας παρότι διαθέτει πτέρυγες δεν πετάει.

Είναι ένα έντομο που μεταφέρεται κυρίως από τρόφιμα και πιο συγκεκριμένα από τις συσκευασίες τους, από χάρτινα κιβώτια, μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές .
Δημιουργεί γρήγορα μεγάλους πληθυσμούς αφού είναι ένα έντομο που εμφανίζει μεγάλη σεξουαλικότητα με πολύ γρήγορες αναπαραγωγές. Είναι το μοναδικό είδος κατσαρίδας που μεταφέρει τα αυγά του κατά τη διάρκεια της επώασης.

Τα έντομα φωλιάζουν σε μέρη που παρουσιάζουν για αυτά τροφικό ενδιαφέρον, είναι υγρά, σκοτεινά και με μεγάλη θερμοκρασία. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι ο χώρος της κουζίνας σε κατοικίες και το εργαστήριο παραγωγής, η κουζίνα και η αποθήκη τροφίμων σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εισχωρούν λόγω μικρού μεγέθους σε ρωγμές τοίχων, σε ενώσεις ντουλαπιών, σε πρίζες και διακόπτες, σε ηλεκτρικές συσκευές και άλλα σημεία που μπορεί να εξασφαλίσουν καταφύγιο για αυτά ή σε άλλα πλούσια σε οργανική ύλη για να εξασφαλίσουν τροφή. Είναι έντομα νυκτόβια που τη μέρα εμφανίζουν μικρή κινητικότητα, σε αντίθεση με τη νύχτα που η κινητικότητα αυξάνεται και εξέρχονται από τις φωλιές για αναζήτηση τροφής.

Καταπολέμηση κατσαρίδας, Απολύμανση, απεντόμωση μεγάλης κατσαρίδας.

Καταπολέμηση μεγάλης κατσαρίδας. Πρόκειται για τα είδη Blatta orientalis και Peripllaneta americana κατσαρίδες αποχετεύσεων. Οι κατσαρίδες αυτές προτιμούν υγρά και σκοτεινά μέρη όπως υπόγεια, σοφίτες, αποθήκες, ψευδοροφές, σωλήνες αποχέτευσης.
Καταπολέμηση μεγάλης κατσαρίδαςΕμφανίζονται πιο πολύ στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και  μέσα σε διαμέρισμα.

Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, Καταπολέμηση  κατσαρίδας στην πολυκατοικία.

Ανατολική ή αλλιώς μαύρη κατσαρίδα – Blatta orientalis , η Αμερικάνικη Κατσαρίδα -American Cockroach (Periplaneta Americana) και η Σουπέλλα (καστανή) είναι ονομασίες της μεγάλης κατσαρίδας αποχετεύσεων.
Στη πολυκατοικία για την καταπολέμηση της μεγάλης κατσαρίδας ξεκινάμε από τα φρεάτια. Ανοίγουμε τα φρεάτια αποχετεύεις και τα ψεκάζουμε με φάρμακο για κατσαρίδες μορφής σπρέι. Ψεκάζουμε σκολάστηκα το υπόγειο το λεβητοστάσιο της αποθήκες , περιφερικά όλους τους διάδρομους. Συνεχίζουμε με τους κοινοχρήστους χώρους και στο τέλος την ταράτσα. Παραδίδουμε στο διαχωριστή τα παραστατικά της απολύμανσης, το πιστοποιητικό απεντόμωσης, μυοκτονίας που αναγράφονται τα φάρμακα που χρησιμοποιήσαμε και την απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, Καταπολέμηση κατσαρίδας στα διαμερίσματα.

Ρωτάμε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο σπίτι. Στόχος τον ερωτήσεων που κάνουμε στον ιδιοκτήτη είναι να βγάλουμε συμπέρασμα από πού προέρχονται οι κατσαρίδες. Ανάλογα την περίπτωση μπορεί να ψεκάσουμε περιφερικά όλο το διαμέρισμα με στόχο να καταστρέψουμε τις φωλιές των κατσαρίδων.

Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, Καταπολέμηση κατσαρίδας σε γραφεία.

Καταπολέμηση μεγάλης κατσαρίδας σε γραφεία γίνεται το ίδιο με τα διαμερίσματα.

Απολυμάνσεις, απεντομώσεις, Καταπολέμηση μεγάλης κατσαρίδας σε καταστήματα.

Στα καταστήματα για την καταπολέμηση της μεγάλης κατσαρίδας προτεραιότητα δίνουμε στα φρεάτια αποχετεύεις. Ανοίγουμε τα φρεάτια αποχετεύεις και τα ψεκάζουμε με σπρέι για κατσαρίδες. Ψεκάζουμε περιφερικά όλο το κατάστημα.
Η μεγάλη κατσαρίδα αποχέτευσης είναι πολύ ευαίσθητη στα φάρμακα σε πυρεθρίνες αρκεί να εντοπίσουμε τις φωλιές.

Καταπολέμηση κατσαρίδας σε αστικό περιβάλλον.

Πολλές φορές μας έχουν καλέσει για να αντιμετωπίσουμε της κατσαρίδες σε πολύ μεγάλες περιοχές τον δήμων. Όταν η κατσαρίδες βγαίνουν στους δρόμους τι βραδινές ώρες και εισβάλουν στα καταστήματα, φτάνουν μέχρι στο όγδοο όροφο πολυκατοικίας πετώντας. Το κλειδί στην αντιμετώπιση σε τέτοιες περιοχές είναι τα φρεάτια. Εάν  ψεκάσουμε τα φρεάτια το πρόβλημα θα λήξη. Τα φρεάτια τα ψεκάζουμε με επαναλάμβανες εφαρμογές.

 

Απολύμανση για κατσαρίδες